Hírek


A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság
2019. november 11. 14:34
Dr. Papp Antal tűzoltó ezredes a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnökének a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság Katasztrófavédelmi tagozatának vezetőjének meghívására a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság.

Dr. Papp Antal köszöntötte a társaság elnökségét, ismertette a Katasztrófavédelem rendvédelem történetében kifejtett tudományos tevékenységét, kiemelte a 2020-as év jelentőségét, hiszen ebben az évben ünnepli a Magyar Tűzoltóság megalapításának 150. évfordulóját.

Dr. Parádi József a tudományos társaság elnöke megköszönte Igazgató úrnak a meghívást és méltatta a katasztrófavédelemben elért eredményeket.

Ezt követően az elnökség meghallgatta a 2019. évről szóló beszámolót és elfogadta a 2020-as évi munkatervet, melynek két kiemelt eseménye a 2020. február 14-én tartandó XX. magyar közbiztonság-történeti szimpozium az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszékén, valamint a XXXV. magyar rendvédelem-történeti tudományos konferencia, melynek tervezett helyszíne az országgyűlés épülete.

Az elnökség egyhangúan elfogadta az elhangzott beszámolókat és jóváhagyta a következő évi munkaprogramot.

Az elnökségi ülés zárásaként Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság Katasztrófavédelmi tagozatának titkára vezetésével közösen megtekintették a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Képzéstörténeti Gyűjteményét.


 

Kapcsolódó képek:

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság
>>> További képek a galériában <<<