Hírek


FilmKlub a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
2019. november 18. 10:26

Újabb érdekes előadás lesz a Filmklubban.

Vendégelőadás a Berlini Tűzvédelmi és Mentési Akadémia képzési rendszeréről és toborzó módszereiről
2019. november 14. 12:03

2019. november 12-én Thomas Knauer úr, a Berlini Tűzoltó Akadémia oktatási igazgatóhelyettese előadóként vett részt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ „Pályaorientáció a Katasztrófavédelemben- kritériumok és módszerek” című konferenciáján.

Pályaorientáció a katasztrófavédelemben – kritériumok és módszerek
2019. november 13. 12:00

A fenti címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát november tizenkettedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által szervezett rendezvényen hazai és külföldi példákon keresztül ismerhette meg a hallgatóság azokat a módszereket, amelyeket a különböző szervezetek személyi állományuk gyarapítása, megtartása, az utánpótlás biztosítása érdekében alkalmaznak.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság
2019. november 11. 14:34

Dr. Papp Antal tűzoltó ezredes a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnökének a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság Katasztrófavédelmi tagozatának vezetőjének meghívására a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartotta elnökségi ülését a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság.

Új hivatalvezető az Oktatási Központban
2019. november 04. 17:54

2019. novemberi 1-jei hatállyal a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban kinevezésre került Nagyné dr. Rácz Edina tű. alezredes, hivatalvezető.

A KOK-ban folytatják tanulmányaikat a Tűzoltó II. szakképzés hallgatói
2019. október 30. 15:03

2019. október 29-től a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik az oktatás a Tűzoltó II. szakképzés hallgatói részére. Az eddigi hagyományoknak megfelelően az egységes rendvédelmi alapozó modul első két hónapját a Körmendi, Miskolci, Szegedi és Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumokban végezték el a tűzoltójelöltek.

A KKI látogatása a szlovák társintézetben
2019. október 29. 14:47

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet munkatársai 2019. október 24-én Pozsonyban, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának Tűzoltósági, Műszaki és Szakértői Intézetében (PTEÚ MV SR) jártak.

Sikeres szakmai napot szervezett a KOK
2019. október 29. 14:45

A műszaki szakcsoport szervezésének köszönhetően 2019. október 28-án a Rosenbauer AG tűzoltás technikai szakfelszerelések gyártó cég képviseletében illetve a kutató mentő szolgálatok által használt technikai eszközök témakörében továbbképzést tartott a Hesztia Kft. a KOK Laktanya utcai objektumában.